CADISON R21

Az új CADISON kiadás több mint 200 fejlesztéssel

A legfontosabb funkciók áttekintése:

Az ITandFactory GmbH az új évet a CADISON R21 új kiadásával kezdte, így a CADISON egy vezető mérnöki szoftver. Több mint 200 új fejlesztéssel a CADISON fejlesztőcsapata minden modult átdolgozott és jelentősen javított: A 2D-s és 3D-s tervezéstől és tervezéstől kezdve a P&ID-ek vagy áramköri rajzok készítésén át a MATPIPE továbbfejlesztett dokumentumkezeléséig.


Az új verzió már megjelent, és a CADISON felhasználók letölthetik az R21-es változatot az ügyfélportálról.


A CADISON R21 mostantól kompatibilis az AutoCAD 2022-vel a Windows 10 operációs rendszer 64 bites környezetében. Támogatja az AutoCAD 2020 és AutoCAD 2021 programokat is azon ügyfelek számára, akik még az átállási fázisban vannak, de szeretnék a CADISON R21 teljes mértékben kihasználni a CADISON R21 előnyeit.


A legfontosabb tudnivalók áttekintése

Layout rajz létrehozása egy kattintással

A CADISON R21 új kiadásával egy új elrendezési rajz létrehozása egyetlen kattintással megvalósítható. Egy sablon, amely már tartalmazza a Rajzszegély és a Címlap adatait, jelentősen leegyszerűsíti ezt a lépést. És így a Rajzhatár és a Címblokk cseréje a szoftver további kérdései nélkül lehetséges.

"CADISON Publish": A rajzok automatizált exportálása

Ez az új parancs lehetővé teszi a konfigurálható exportálási opciók meghatározását és mentését. Bármikor újraindíthatók a definiált exportfolyamatok. Az exportálási folyamat automatikusan, a háttérben zajlik, így a felhasználók ez idő alatt tovább dolgozhatnak. Ezenkívül az exportálási műveleteket többé nem kell manuálisan elvégezni.

Az IFC-felület bővítései megkönnyítik az interdiszciplináris együttműködést

Korábban a külső rendszerekbe exportálandó attribútumok a CADISON objektumtípushoz voltak rögzítve. A CADISON R21-ben egy másik objektum tulajdonsága is vezérelheti az exportálandó attribútumokat. Ennek az az előnye, hogy a küldő meghatározhat olyan feltételeket, hogy a nem CADISON-nal dolgozó címzett is megértse az exportált adatokat. Ez tovább egyszerűsíti az adatcserét más szakterületekről érkező projektrészvevőkkel. Ezen túlmenően az exportált IFC-adatok tartalmazhatnak a CADISON-projektből származó épületekre és emeletekre vonatkozó információkat. Ez megkönnyíti a címzett számára a CADISON-ból származó adatok épületmodellbe történő integrálását.

A MATPIPE továbbfejlesztve az egyszerűbb dokumentumkezelés érdekében

Mivel a megfelelő dokumentumok kezelése és a megfelelő dokumentumokhoz való hozzáférés kulcsfontosságú a felhasználóink számára, a CADISON R21-et jelentősen továbbfejlesztettük, hogy a MATPIPE-ben sokkal egyszerűbbé tegyük a dokumentumkezelést. Emellett mostantól lehetőség van az adatlapok automatikus kimenetére a kívánt nyelven. A MATPIPE új funkcióival a felhasználók sok kézi munkától kímélik meg magukat. És még könnyebb lesz a szükséges szabványok szerinti dokumentáció teljesítése.

Az Inventor és más 3D CAD modellek egyszerűsített importálása a 3D Designerben.

A továbbfejlesztett importálási funkcióval egy csőosztály hozzárendelhető egy csatlakozó porthoz. A teljes csatlakozási információk ezután meghatározhatók ebből a csatlakozási pontból. Ez lehetővé teszi a CADISON-ból a csővezeték automatikus kitöltését is, amely azonnal felhasználható, így az importált 3D modell későbbi csövezése jelentősen egyszerűbbé és pontosabbá válik. Ily módon a tömítések, ellenkarimák és csavarcsoportok teljesen automatikusan generálódnak.

A szimbólumszerkesztés egyszerűvé válik az Új szerkesztővel

Az új szimbólumszerkesztővel a CADISON-felhasználók a meglévő szimbólumok (például csapok, szelepek vagy szivattyúk) definícióját az összes csatlakozással és attribútummal együtt megjeleníthetik egy rajzban. A meglévő szimbólumdefiníciók alapján lehetőség van új szimbólumok létrehozására. Alternatívaként a felhasználók közvetlenül az objektumkezelőből szerkeszthetik a meglévő szimbólumokat a grafika, a csatlakozások és az attribútumok megváltoztatása érdekében. Ez megkönnyíti a szimbólumok felülvizsgálatát. Emellett a szimbólumok könnyedén hozzáigazíthatók az ügyfél szabványaihoz.

Fejlesztések az űrlaptervezőben és a beviteli űrlapokban

A Beviteli űrlapok és a Form Designer rendszeresen továbbfejlesztésre kerültek, és ma már a rendszer központi elemei, mivel a CADISON-felhasználók intenzíven használják őket. Az R21 egy teljesen megújult Form Designerrel érkezik. Így a fejlesztőcsapat ismét az ügyfelek igényeit valósította meg a lényegre törően, hogy még felhasználóbarátabbá tegye azt.

A CADISON R21 további részleteiért lépjen kapcsolatba velünk e-mailben, vagy töltse ki a bemutató kérő űrlapot.